Lego Friends

Läste på dn.se att Lego kommer med ett nytt ”temalego”, speciellt utvecklat för tjejer. Det är rosa och pluttenuttigt med hårsalonger, läppstick osv. Det är tydligen hemskt. Ungefär lika hemskt som att kalla pojkar respektive flickor för han och hon. Jag förstår i ärlighetens namn inte att man orkar irritera sig på sådant här (eller en dammsugande kvinna på en väggmålning på KTH för den delen).

Jag tror på individens förmåga och jag känner att det går att komma långt som kvinna utan att behöva slita mer än en man. Jag anser mig vara framgångsrik i min karriär (i ett så kallat typiskt manligt yrke) och ja, jag gillar att baka cupcakes. Varför kan man inte bara acceptera att kvinnor och män är olika.

Jag anser dessutom att både pojkar och flickor kan leka med både kill- och tjejlego. Min äldsta dotter gör i alla fall ingen skillnad på de två varianterna. Ena dagen är det coolt att vara en ninjago och nästa dag en snygg framgångsrik legotjej i cool cab.

En reaktion på ”Lego Friends

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s