Måndagssim

Min måndagssimning hängde på en skör tråd ett tag när det kom rapporter om magont från skolan. När jag väl kom hem hade magontet gått över och middag hade ätits med god aptit. Phew.

Passet lades upp enligt följande.
100 m insim
200 m sammansatt
150 m med dolme
100 m paddlar
50 m tryck
300 m sammansatt
200 m sammansatt
150 m med dolme
100 m femandning
50 m tryck
100 avsim

Jag fegade lite med voltvändningarna under trehundringen eftersom det låg en annan simmare precis bakom. Varför gör folk så (nr 1)? Lämna lucka och ta det lugnt. Bedömer du att du kommer simma bra mycket snabbare så lämna en ännu större lucka.

Strax därefter är jag ensam på banan tills tant nummer ett dyker upp och bröstsimmar mitt i banan (i slowmotion), trots att det finns fyra nästintill tomma banor till. Varför gör folk så (nr 2)? Respektera de som vill simma lite fortare på samma sätt som de får respektera de som vill simma långsammare. Välj bana därefter och lägg dig inte mitt i banan.

Tant nummer två glider sedan in i ljusrosa badmössa och flyter på rygg för att sedan ställa sig och vända mitt i banan. Varför gör folk så (nr 3)? Ställ dig inte upp mitt i banan.

Jag gav upp och bytte bana men är fortfarande lite arg på mig själv för att ha vikt mig så lätt. Lite sunt förnuft ska man väl ändå kunna förvänta sig även av gamla tanter.

20131125-224131.jpg

En reaktion på ”Måndagssim

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s