Voltvändningar

Att få till voltvändningar kräver träning. Att förstå teorin är kanske inte så svårt, men att omsätta alla dessa små steg kan vara nog så utmanande. Min största utmaning är tajming i andning och själva vändningen.

För att bli bättre och slipa på dessa vändningar så krävs det att man nöter tekniken. Jag har som riktlinje att jag ska voltvända när jag simmar sammansatt och även med paddlar. Det som kan ge tekniken extra skjuts och öka självförtroendet är att dedikera ett helt pass till att öva. Inte så mycket fokus på att simma, utan mer fokus på att vända.

Det kommer kanske att kännas obehagligt i näsan, för hur duktig man än är på att blåsa ut så kommer vatten sippra in. Man vänjer sig och som någon klok person sa någon gång ”man blir bra på det man tränar på”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s