Styrka

Terése frågade mig häromdagen hur jag tränar styrka och det är vid sådana tillfällen jag önskar att jag kunde säga att jag är en fena på styrketräning och att jag har stenkoll. Så är det inte.

Jag har svårt att motivera mig till styrketräning trots att jag kan tycka att det känns bra när jag väl får till det. Jag tror att en del av problematiken ligger i att jag inte vet hur jag ska angripa styrketräningen. Jag tycker att funktionell hemmastyrka är trevligt men då gäller det att ha en plan och en övningsbank att plocka övningar från. Om jag är uppstyrd när det gäller löpning och löppass så är jag raka motsatsen när det kommer till styrka.

Det här betyder inte att jag aldrig tränar styrka eller tycker illa om det. Jag har i perioder kört mycket funktionell cirkelträningsstyrka med ledare, bodypump och, inte att förglömma, P90X hemmavid. Min och Martins P90X-satsning 2011 då vi tränade stenhård hemmastyrka framför olika dvd’s i 90 dagar gav verkligen resultat. Men sen tröttnar jag.

Nu vet jag att jag skulle behöva köra en styrkesatsning inför Engadin swimrun nästa år. Jag har börjat med att bygga upp mina inre magmuskler (som har varit eftersatta efter mina två graviditeter). Detta gör jag med Mammamage-appen.

En annan källa till inspiration är lofsan.se videobloggar med övningar som man kan göra hemma. Favoriter är hennes 500-pass där man kör 500 repetitioner totalt av fem olika övningar. Lovisa är grym på att knåpa ihop pass som kan verka oskyldiga men som kommer att bränna i musklerna. Enkelt men effektivt.

IMG_9714.JPG

IMG_3455.JPG

IMG_9696.PNG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s