12-14/30 i bloggutmaningen

12/30 – sommarlista

Den här sommaren kommer vara fylld av löpning, simning i öppet vatten och swimrun.

13/30 – favoritmusik

Jag ledsnar så otroligt fort på musik. Sådär så jag nästan känner mig allergisk mot vissa låtar efter att de har spelats sönder och samman. Samtidigt är det just sådan musik som spelas på radio som jag mest lyssnar på och jag springer gärna med nutidens blandband (Spotify-lista med topplåtarna just nu eller Digilistan) i lurarna.

14/30 – hälsohets

Hälsohets. Jag försöker ta på ordet och finna vad det innebär för just mig. Jag tänker på den kroppsliga/utseendefixerade hälsotrenden och jag kan se att jag själv har mött hälsotrender på olika sätt under åren. Från att i tonåren ha varit väldigt intresserad av alla supermodeller som då fanns och tyckt illa om nästan varenda del av min kropp så har jag på senare år svängt om skutan. Jag tror att det i mångt och mycket handlar om mognad. Jag har blivit mer trygg med mig själv och har inget behov av att jämföra mina lår med låren på omslagsmodellen på en tidning. 

Jag kan ibland tänka och önska att mina egna döttrar kommer till den insikten/mognaden tidigare i livet. Dessvärre tror jag att det är svårt att inte känna sig otillräcklig på ett utseendemässigt plan när man befinner sig i den redan bräckliga tonårstiden. Jag tror på att skapa sunda förebilder som visar att det finns mycket annat än tigh gaps att fokusera på.

Sedan kan jag se en poäng i att uppmuntra rörelse och att finna glädje i den. Det betyder inte att alla måste springa marathon, göra en klassiker, en ironman eller något annat specifikt lopp. Det betyder att du ska finna det som motiverar just dig att röra på dig och sedan låta det styra vad du gör (inte vad du tror att någon annan förväntar sig). Om du avskyr att springa men älskar att dansa, då ser du till att dansa mycket men låter bli att springa. Följ din väg!

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s