23/30 – saker som ger mig energi

Solen och ljuset. Jag är starkt beroende av solljus och är en person som påverkas kraftigt negativt av den mörkare årstiden. Sedan kan givetvis aktiviteter och positiva möten ge energi men om jag inte är grundladdad med solenergi så kan jag ibland ha svårt att finna energi i annat. Jag är som en elbil. Behöver laddas med jämna mellanrum men kan gå på alternativa energikällor också.

Jag får även energi av att umgås med min familj och extra mycket när vi är på nya platser eller upplever nya saker tillsammans (förutsatt att humöret hålls uppe och vi inte drabbas av kriser i form av akut trötthet och/eller hunger för då hamnar vi istället i klorna på en energitjuv).

Det luriga med energi är att saker som ger energi, ibland även tar energi. Det är som att man investerar energi i något som i sin tur genererar energi.

Jag får också energi av

  • att träna
  • äventyrslopp
  • avslappning
  • att baka
  • att gosa med Ronja
  • att få lösa kluriga problem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s