Barmark och backe

Gårdagens miserabla migrändag fick mig att missa jobb, lunchlöpning och mitt simpass på kvällen. Ett riktigt bottennapp till dag.

Hade sällskap av Casper under gårdagens migränmisär

Fördelen med att vara sänkt en hel dag var att jag sprudlade av energi idag och således fick till ett grymt bra backpass. Eftersom vi äntligen har barmark i Stockholm så lämnade jag bugsen hemma och drog på mig mina vanliga mängdskor. Känslan var att jag sprang på små lätta och fluffiga moln. Till dess att jag forcerade den första vattenpölen och iskallt smältvatten forsade in. Slog på den lilla jingeln ”Cause I’m a swimrunner, yes I am” inom mig och låtsades som att det var vardag att springa med klafsande blöta skor.

  

Kom till backen i Tanto som även kallas mördarbacken eller blodsmaksbacken. Med barmark, lätta skor och pigga ben bestämde jag mig för att köra två vändor till toppen vid hundrastgården och sex vändor till fotbollsplanen. Omvärderade efter två vändor till att springa hela backen fyra gånger istället.

Resultatet blev fyra backar á 2:15 minuter och fyra backar á 1:15 minuter med joggvila. 

När jag springer backe så försöker jag undvika att rusa på i början och arbetar mig istället metodiskt uppför. Jobbar med hållningen, tänker mycket på att aktivera rumpan och att jobba med armarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s