Nordic military training

Söndag morgon och regnet smattrade mot fönstret när jag något motvilligt steg upp för att bli upplockad av Elin. Hon hade lurat med mig på ett pass Nordic military training. Oömma kläder, handskar, blött, lerigt och jättekul var det jag plockade med mig från Elins instruktioner inför passet.

img_1617

På plats blev jag iklädd en jättestor orange väst som tydligt indikerade att jag var newbie och att man inte kan räkna med att jag vet vad jag håller på med. De andra hade gröna eller röda västar, vilket jag lärde mig var någon typ av ranking.

Instruktör för dagen var Magnus och han dirigerade med fast hand samtidigt som han deklarerade militärtermer med stark röst. Problemet är att militärtermer är totalt obegripliga för en som aldrig ens nosat på någon kamouflagefärgat. Som att någon pratar hittepåspråk i små stötvisa utrop. Framstupa ställ. Jomen visst, jag tackar. Och ställer mig i framstupa ställ (armhävningsposition).

img_1628

Vi joggade igång i i två led och stannade på väl valda ställen i Enstaspåret för att få instruktioner. Vi fick lägga oss platt på mage och låta tröja och byxor suga i sig iskallt regnvatten samtidigt som vi gjorde rygglyft och räknade högt. Vi fortsatte med situps och armhävningar. Fler armhävningar och lite burpees. Och vi ska inte glömma att vi stod i planka så att smågruset gnuggade mot armbågarna. Vi puttades och dragkampades och vi fick krama träd medan kompisen gjorde sitt bästa för att bända loss en från trädet. Elin, stark som en oxe, gav mig en god match och vi skrattade när vi brottades och hängde på varandra. Efter trädkramar och brottningsmatch kändes det som att jag gett håret en granbarrsinpackning.

Vi var dock ett vasst och bra team. Det visade sig inte minst när man i par skulle springa en sträcka och sedan göra så många burpees som möjligt innan nästa sprintstart gick efter 30 sekunder. Det gällde att samla ihop totalt 60 burpees per par och det kirrade vi snabbare än snabbast. När vi väl lekt färdigt joggade vi tillbaka till Ensta krog för avslutning.

Barrfest, lera och grisiga övningar. Det kan ju låta lätt avskräckande men det var helt fantastiskt. Att få vara ute i skogen, oavsett väder och att få jobba med pulstoppar. Det var slitigt och jobbigt men samtidigt väldigt roligt och tufft. Kände mig sådär härligt manglad efteråt. Så där så att jag har gått runt och doftat tigerbalsam resten av dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s