Novembers första långpass

Redan i onsdags (1:a november) var det ytterst nära att novembers första långpass ägde rum. Men då vek jag ner mig eftersom jag var totalt oförberedd på att det var ett långpass jag hade tackat ja till.

Allt började som en rolig idé om att hänga med ut och springa en reflexbana. Fyra tjejer. I skogen. I mörkret. Med pannlampa. Tre av fyra hade aldrig sprungit rundan tidigare och fick av oklar anledning för sig att rundan var sisådär 7-8 km och skulle ta runt 60 minuter i anspråk.

När det var dags att mötas upp så hade sällskapet utökas med fem glada och trevliga traillöpare till och allt var på rull enligt plan. Men någonstans här började det utkristallisera sig att den lilla nätta rundan (som snurrade i mitt huvud) beräknades ta runt 2,5 timme att springa. Min hjärna försökte febrilt förstå hur 7-8 km kunde ta så lång tid tills det klarnade att rundan i själva verket var 15-17 km lång. Långpasslång. Mitt i veckan. I mörkret. I teknisk terräng. I skogen. I regn. Med pannlampa.

Inte förberedd på mat-, sov- eller träningsfronten bestämde jag mig för att ändå köra. Jag var trött i kroppen redan när vi startade och jag märkte hyfsat snabbt att det skulle bli tufft att hänga på de andra. Trots det var det en magisk känsla att springa där i mörkret med pannlampa som enda ljus. Över stockar, diken och bäckar. Över sten och uppför berg. Allt medan regnet trängde igenom alla lager med kläder och ångan stod ut genom munnen och gjorde det svårt att se vad som väntade på stigen.

Det gick ändå oväntat bra till dess att jag blev trött på riktigt och började stuka fötter till höger och vänster. Och lite till höger igen. Fick tips från de snälla trailkompisarna hur jag skulle undvika att trampa snett och jag gjorde mitt bästa för att ta till mig och tänka på tipsen men var för trött i kropp och knopp för att kunna prestera.

Jag och Tove (som dagen till ära cyklat till och från jobbet för att värma upp inför den lilla reflexrundan) valde att släppa resten av gänget efter ca 7,5 km för att därefter ta oss i beckmörker via ett löpspår tillbaka till bilen som stod parkerad 2,5 km längre bort.

Nästa gång jag ska springa teknisk långpassreflexrunda ska jag:

  1. Inte springa tuffa intervaller dagen innan
  2. Inte springa ett lunchpass samma dag
  3. Vila ordentligt innan
  4. Äta ordentligt innan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s