Lite tejp löser det mesta

Midnattsloppet igår skulle bli mitt första och jag ville så gärna få köra. Läste in mig på råd angående stukningar och kom fram till:

  1. Man bör röra på foten och komma igån med träning efter den första akuta fasen (1-2 dagar)
  2. Man kan tejpa foten för stöd den första tiden vid tävling/träning

Hoppet om att faktiskt kunna genomföra loppet tändes och såorttejp införskaffades. Vi hittade en ypperlig video på youtube som pedagogiskt visade hur en stukad fot skulle tejpas på rätt sätt. Vi fick göra några småkorrigeringar för att tillåta en bekväm löpning utan skav men i övrigt funkade det fint. Hade inga problem under loppet och känner inte av något idag heller.

Martin startade kl 22 och svischade in i mål på bytt PB strax under 45 min. Själv körde jag på och försökte hålla ett bra tempo. Det var en del tuffa backar men jag malde på och plockade en del placeringar. Tyckte generellt att det var en fantastisk stämning och eftersom jag tycker om kvällslöpning kändes det som fina förhållanden för en bra runda. Visste med mig redan innan att det är svårt att persa på Midnattsloppet pga att det är trångt och relativt kuperat.

Jag tog de första backarna bra, men vid backen upp mot Mosebacken skenade pulsen och jag bestämde mig för att gå den sista tredjedelen. Det störde mig att bli omsprungen men när jag därefter tog igen alla dessa placeringar i nedförsbacken där jag hade gott om kraft att trycka på så kände jag mig snarare smart. Att vila i backe uppför och därför ha gott om kraft att pressa på nerför, det är inte alltid så dumt.

Sista sträckan var det galet mycket folk och jag sprintade in i mål på nytt personbästa. Tidigare PB låg på 58 min drygt och nu lyckades jag trots trängsel och tuff bana ta mig i mål på 56:40. Min Garmin som är känd för att vara pessimistisk visade dessutom att jag sprungit minst 200 m längre vilket skulle tyda på en ännu bättre tid.

20130818-172657.jpg

20130818-172703.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s