Uppför backen, nedför backen

Hittills har jag haft en lätt ansträngd relation till backar. Vi är inte riktigt kompisar om man säger så. Jag vill dock kunna möta en backe utan att fasa och utan att mentalt behöva bygga ett berg av en kulle. Såå…min plan är att göra en ansats till att lära känna backarna i mitt närområde.

I måndags hittade jag två riktiga godingar ca 2 km hemifrån. Någon typ av skidbacke (läs brant) och en slingrande bilväg (läs lååång) som tog en till och från denna skidbacke. Bestämde mig för att fyra gånger uppför skidbacken skulle vara målet för dagen.

  1. Fin fart och hela vägen upp i ett svep.
  2. Fin fart fyra femtedelar av backen sedan andpaus innan löpning uppför resten.
  3. Fin fart tre fjärdedelar av backen sedan andpaus innan löpning/gång till toppen.
  4. Fin fart (nåja) halva backen och sedan någon sorts släpande uppför resten.

Därefter tog jag bilvägen och det var en befrielse att få löpa utför. Insåg att backen ner var väldigt lång och kunde därför inte låta bli att ta en sväng upp igen innan jag sprang hemåt (bara för att bevisa att jag minsann kunde).

Skidbacke?20130821-075032.jpg

Dags för långärmat och reflexväst igen…
20130821-075039.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s