Tillbaka i bassängen

Yes, nu har jag officiellt flyttat in min simning i bassängen igen. Istället för distans kommer det bli mycket teknik, fokus på styrka och intervallträning.

Vi är en liten grupp på sex personer och det underlättar eftersom vi då slipper trängas alltför mycket. Att jag, Martin och Sofia utgör halva träningsgruppen gör det hela ännu bättre. Blir nästan som en liten privatlektion.

Efter uppvärmning i form av 6×50 m där varje person fick välja en övning så gick vi över till att öva vattenposition och att glida. Efter det kom den fruktade ”4×25 start på 30”. Innan sommaren körde vi ”6×25 start på 40” och det var tufft. Att dra ner tiden till att starta varje ny 25:a med 30 s sedan starten på föregående kräver att man planerar sina intervaller. Drar man på för mycket i första 25:an så får man visserligen vila längre men det brukar vara svårt att köra på i kommande intervaller. Jämnt och fint tempo med lagom tryck brukar vara ett bra angreppssätt.

Efter dessa pulshöjare var det dags för att lägga i ytterligare en växel. 2×25 max utan att andas och direkt därpå 100 m återhämtning med dolme. Överraskningen kom när vi fick köra denna serie ytterligare en gång och jag faktiskt tyckte jag hade bättre kontroll och lugn. Avslutade med 50 m avsim.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s