Full rulle och lågintensivt

Igår testade jag och Sofiaatt köra långpass tillsammans med Magnus Hult, bokat via Vint. Vi var fem glada löpare och en instruktör som pinnade ut i Lill-Jansskogen. Eller pinnade och pinnade, vi tog oss fram i ett lågintensivt tempo där målet var att ligga i pulszon 2. Det innebär kort och gott att man går i alla uppförsbackar och kör i ett tempo som gott och väl tillåter prat utan ansträngning, dvs ultraträning.

Konceptet var nytt och kändes väldigt ovant. Jag lever lite i uppfattningen att långpass kombinerar lång distans och lång tid, inte enbart lång tid. På 90 minuter kom vi knappt 11 km.

Vi fick en del handfasta tips om axlar, armpendling, hand- och höftposition för att springa energisnålt vid lång distans och det är precis den typen av tips jag behöver. I och med den lärarledda crawlträningen har jag insett hur givande det är med tekniktips och det har jag saknat i min löpning.

Jag kände mig pigg och lätt under hela passet men så fort jag kom hem var jag helt slut och frusen. Kanske en kombination av att det varit ett aktivitetsspäckat höstlov och att jag tog ut mig på ett nytt sätt under löppasset.

20131104-105349.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s