Julbak och bakhalt

Igår premiärsprang jag (för den här vintern) i ett snöigt och halt landskap. Det kändes ovant att inte ha hundraprocentigt fäste och jag misstänker att jag spände mig mer än vanligt. Här skulle jag lätt kunna odla negativa tankar om det usla vädret och underlaget men jag har bestämt mig för att testa en ny strategi (som jag fick inspiration till under en föreläsning av Annelie Pompe). Strategin är simpel, den går ut på att tänka att jag genom att trotsa olika hinder så stärker jag mig inför utmaningar som väntar. Vänjer jag mig vid kyla så är jag bättre rustad vid potentiellt kalla äventyr. Springer jag backar så är jag bättre förberedd inför Kebnekaise och så vidare.

Det fungerar förvånansvärt bra och jag känner att jag just nu är oerhört mottaglig för personlig utveckling. Bara att tacka och ta emot och rida på vågen.

För att bejaka andra delar av mig som inte rör träning så har jag bakat med kidsen. Peppermint christmas bark är sedan förra året en ny favorit och fyllda saffransbullar är ett måste sedan länge. Har dessutom experimenterat med att saltrosta nötter och är väldigt nöjd med resultatet.

Saltrostade nötter

  • 200 g nötter
  • 2 dl vatten
  • 1 msk havssalt

Sätt ugnen på 180 grader.
Koka upp vatten och salt och tillsätt nötterna. Låt koka i 5 min och häll därefter av vattnet.
Bred ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ca 15 min.
Låt svalna.

20131208-001731.jpg

20131208-001822.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s