Tips för transportlöpning

Ett sätt att få in löpningen i vardagen är att transportlöpa ibland och steget dit behöver inte vara så stort som det först kan verka. För egen del föredrar jag att transportlöpa när jag är på väg hem från jobbet. Ibland åker jag en bit och springer sista delen av sträckan (ca 6 km) och ibland hoppar jag av ännu tidigare och springer runt 8 km. Igår valde jag att springa hela sträckan om 18 km. Att springa så långt ska man givetvis inte ta sig an om man inte är van att springa längre distanser.

Jag får en del frågor om det inte är jobbigt att springa med ryggsäck och ja, det är såklart inte samma sak som att springa utan en rygga. Det finns dock många bra ryggsäckar som är anpassade för löpning och sådana som inte är det kan fungera minst lika bra så länge de går att spänna åt ryggsäcken så att de inte studsar runt på ryggen. För att göra det enkelt för mig så brukar jag ta med mig så lite som möjligt de dagar jag vet att jag ska springa hem. Jag brukar även lämna tunga/otympliga saker på jobbet, t ex skor eller vinterjacka och ta med dem hem dagen därpå istället.

När jag transportlöper låter jag farten vara sekundär. Det viktiga för mig är känslan av att ta mig från punkt A till B (oavsett fart). Bor man i en större stad så får man dessutom räkna med stopp i form av övergångsställen och rödljus.

Transportlöpningtips

  • Använd en ryggsäck som sitter still på ryggen när du springer
  • Packa lätt
  • Planera din transportväg i förväg
  • Njut av att du tar dig från ett ställe till ett annat för egen maskin
  • Om du har långt mellan jobb och hem eller är nybliven löpare kan du springa enbart en del av sträckan

20140328-194141.jpg 20140328-194231.jpg
20140328-194159.jpg 20140328-194224.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s