Utrustningstest med Kicki

Kände mig en aningen tvekande inför morgonens inplanerade utrustningstest med Kicki i Långsjön. Väderomslaget i måndags har ju dragit in någon sorts polarvindar över Stockholm och det lockar inte till utomhussimning i sjö. Men har man simdejt så har man och när vi väl fick på våtdräkt och hoppade i vattnet så var det inte särskilt kallt.

Vi testade att simma med skor (ny upplevelse för Kicki) och med lina (ny upplevelse för oss båda). När jag låg framför Kicki så stördes jag inte av linan eftersom jag helt glömde bort att använda benen (som flyter så fint i dräkten). När jag däremot låg bakom Kicki så trasslade jag in ben, fötter, paddlar och fingrar och körde någon sorts undervattenscrawl helt utan teknik. Kaos. Andra försöket gick kanske något bättre men det var ingen klockren succé. Trots detta så känns ändå lina tryggt. Vi vet att vi inte tappar varandra på de långa simsträckorna och vi kan få den andres uppmärksamhet i vattnet genom att dra i linan.

Ska byta ner mig till ett par mindre paddlar också så kanske jag minskar trasselrisken.

20140528-211614-76574131.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s