Prestation och att våga

Att våga testa nya saker och utmana mig själv, det är något jag på senare år har insett att jag vill göra. Jag kan vara rädd och nervös inför det som är nytt och okänt men samtidigt är det just det som kittlar. Jag har inte alltid varit så trygg i mig själv utan har tidigare ofta sneglat på andra innan jag själv tagit steget.

De senaste åren har jag tagit ett enormt trygghetskliv (kanske har det med åldern att göra) och nu upplever jag att jag själv väljer mina egna utmaningar. När ett frö har fått fäste och jag väl har bestämt mig för en utmaning så ska det mycket till att jag sedan inte försöker.

Att klättra var en ny utmaning för mig. Jag har aldrig ens försökt och bara av att stå nedanför väggen gav mig ett ordentligt pulspåslag. Men jag testade och jag klarade det. Jag kollade på alla andra och tänkte att om de kan så kan jag och så tror jag att det är i mångt och mycket.

Jag kanske inte klarar de höga klätterväggarna och de svåra lederna. På samma sätt kanske jag inte klarar att springa marathon på fyra timmar. Men vad spelar det för roll? Prestation behöver inte ligga i att göra det svåraste eller det snabbaste. Prestation för mig handlar om att våga tro på mig själv och att våga försöka.

20140608-001121-681620.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s