Simma i pool

Variation är en framgångsfaktor när det gäller att utvecklas inom både löpning och simning. Med det menar jag att variera och planera sina pass. När det kommer till simning kan man variera sig genom att köra olika träningsupplägg eller serier. (Jag lärde mig frisimma för två år sedan så det finns säkert mer korrekta benämningar på det jag pratar om.)

Jag tycker att jag får mer kvalitet på de pass där jag kör enligt en i förväg planerad serie. Det gör det dessutom lättare att hålla räkningen eftersom man delar upp passet i mindre delar. Idag körde jag ingen regelrätt serie men simmade ändå inte planlöst.

Startade med 300 uppvärmning. Brukar köra några längder med drills (simningens motsvarighet till löpskolning) men hoppade över det pga tidsbrist. Efter uppvärmning körde jag 300 m med paddlar och 300 m med paddlar och dolme. Detta gör jag för att vänja kroppen vid att simma med paddlar samt att göra det i sträckor motsvarande de simsträckor jag kommer att köra på mina swimrun-tävlingar. Jag avslutade med 600 m sammansatt sim med syfte att simma lite längre utan stopp. Det var allt jag hann innan jag var tvungen att springa vidare mot jobbet.

20140605-143617-52577716.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s