Det fina med vardag

Det är lätt (för mig) att bli lite nedstämd när hösten och vardagen drar in efter semestern. Försöker hitta ljusglimtar och förra hösten kände jag mig mer framgångsrik än tidigare i min kamp mot det mörka som tenderar att dra över mig när jag lämnar sommaren bakom mig. En nyckelfaktor var att jag tränade. Jag sprang och jag simmade. Mycket mer än jag gjort tidigare.

Idag transportlöper jag från jobbet för första gången sedan någon gång i början av sommaren. Jag har ca 18 km till jobbet så jag springer inte alltid hela sträckan. Ibland 6 km, ibland 11 km, ibland hela sträckan eller något däremellan.

För några år sedan hade det varit otänkbart att springa på vägen hem (eller över huvudtaget för den delen). Jag var nervös för vad andra skulle tycka och tänka och hur det skulle gå till rent praktiskt med rygga och kläder. Att folk på jobbet skulle tycka jag var knasig. Nu är det en naturlig del av min vardag och ett effektivt sätt att få mer mängdträning i benen.

Tips för dig som funderat på transportlöpning men som inte provat än

  • Spring på väg hemåt (inte på väg till jobbet). Lättare att undvika stress och inte lika jobbigt att inse att man glömt att ta med kläder eller liknande.
  • Transportera dig själv en bit med buss, tåg eller liknande om det är för långt att springa hela vägen från jobbet och hem.
  • Låt det ta sin tid. Det behöver inte gå snabbt.
  • Spring med lätt packning om möjligt. Jag brukar lämna skor och jacka på jobbet och ta dem dagen därpå.
  • Använd en ryggsäck med remmar som kan spännas framtill över bröst och höfter. Stabilitet minskar risken för skav och en studsande väska.
  • Njut av att du nu avverkar ett träningspass på väg hem.

IMG_1953-0.JPG

En reaktion på ”Det fina med vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s