Snart Lidingöloppspremiär

Mitt enda mål för mitt första Lidingölopp är ett genomförandemål. Jag vill genomföra loppet och låta kroppen styra fart och känsla.

Jag sätter ofta upp tidsmål trots att jag inte alls tycker om tidsmål och generellt springer sämre under den press som jag upplever att tidsmål skapar. Vet jag att jag har en tid som mål så tenderar jag att ge upp innan jag ens försökt oavsett hur svårt eller lätt målet är att uppnå. ”Jaså, du säger att vi ska sikta på en tid. Nä, men då är det lika bra att ge upp redan nu så slipper du bli besviken.”

Snacka om prestationsproblematik. Jag återkommer ofta till att jag inte springer för att bli snabbare. Så varför ska jag då envisas med att jaga tider? Jag springer ju för att det gör mig glad och jag känner mig sällan glad när jag känner mig jagad och stressad av klockan.

Funderar på att lämna klockan hemma på Lidingöloppet, alternativt modda displayerna så att jag bara ser distans. Hursomhelst så ser jag fram emot att springa långt och långsamt.

IMG_1979.JPG

3 reaktioner på ”Snart Lidingöloppspremiär

  1. Heja! Jag tycker egentligen samma, dvs jag springer som bäst när jag sätter ett mål som jag helt säkert vet att jag kan klara av om jag inte bryter benen typ 😉 Ändå envisas jag med att hålla på med att sätta tidsmål. Bot och bättring! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s