Moov och solljus

Idag anade jag den, solen, när jag sprang min lunchrunda. Strax innan jag stack ut så berättade en kollega att hon hört att det hade varit 1,5 timmar sol. Totalt. Under hela november.

Ja, det förklarar ju en hel del om man blickar tillbaka på mitt förra inlägg. Upplevelsen av grått tungt mörker är inte något som jag fått för mig för att det råkar vara höst och jag ”alltid” mår uselt på hösten. Det har varit farligt nära att kännas som en självuppfyllande profetia.

Well, nog om mörker. Idag var det ju sol när jag coachades av min Moov-gadget. Det är en trevlig liten pryl som utvecklats av ett kickstarterprojekt och som hjälper till att coacha vid fysisk aktivitet. Idag sprang jag stegfrekvensintervaller, känn på den.

Sätter Moov på fotleden och så mäter den stegfrekvens, hur hårt jag sätter ned foten, var jag landar på foten m.m. Under tiden jag springer får jag kontinuerlig feedback från Moov via en app i mobilen. Jag har möjlighet att välja intervaller med olika fokus och blir coachad enligt de val jag har gjort.

Idag sprang jag 4×4:30 min intervaller med fokus på att hålla en stegfrekvens om minst 170 steg/minut. Jag snittade på 177 steg/minut. Mellan intervallerna vilade jag 30 s. Sprang längs den något kuperade södra sidan av Årstaviken och fick därmed träna på frekvens i både uppför och utförslöp.

KALAS-metoden á la Fredrik Zillén förespråkar en hög stegfrekvens (runt 180 steg/minut) för att få ett effektivare och skonsammare löpsteg. Jag försöker se till att hålla mig däromkring men tidvis känns det nästintill omöjligt att upprätthålla en hög frekvens. Hursomhelst så gillar jag att Moov kan hjälpa mig att öva på det hela.

IMG_3327.JPG

IMG_3330.JPG

IMG_3331-0.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s