Vad är rätt sätt

Det här med rätt sätt att träna. Det finns inget som säger att mitt eller ditt sätt är rätt sätt för andra. Mitt sätt är rätt för mig eftersom det ger mig glädje och motivation. Det ger mig det jag behöver för att tycka att träning är positivt. Något att se fram emot.

Sedan ska man komma ihåg att det finns olika sätt att uppnå samma mål. Jag tror mycket på att kraften i utveckla sig ligger i att vilja utvecklas och att hitta ett sätt som stimulerar en.

Om jag återigen tittar på min masterssimning så är den rätt för mig. Jag tycker att det är roligt att gå dit och jag älskar utmaningen i de övningar vi gör. Det betyder inte att det automatiskt är rätt för någon annan. Jag har vänner som tar sin simning till en ny nivå genom att träna tillsammans med vänner eller med pt.

Samma sak gäller annan träning, t ex löpning eller styrka. Jag tränar styrka hemma istället för på gym. Det handlar om att jag tycker att det är lättare att få till träningen hemma. För någon annan är det att gå till gymmet som fungerar som en trigger för motivationen.

Hitta det som motiverar och triggar just dig att finna glädje i träningen.

IMG_3457.JPG

2 reaktioner på ”Vad är rätt sätt

  1. Hej Linda! Long time no seen! Jag har börjat läsa din blogg och tycker det är kul att följa dig och få lite inspiration! Jag försöker också få till styrketräningen hemmavid, har lånat lite böcker och kollar lite youtube etc. Men hur gör du? Böcker, DVD eller efter eget huvud? Vore kul att få reda på lite mer om din styrketräning!

    • Hej, vad roligt att du hittat hit.
      Det här med styrketräning är knepigt för mig och anledningen till att jag väldigt sällan skriver om det beror på att jag sällan tränar styrka. Fast jag (kanske?) borde…
      Mina främsta källor till styrkeövningar är dvd:er (P90X och P90X2), lofsan.se, löprelaterade styrkeövningar, NTC-appen och Mammamage-appen. Sedan kör jag en del yoga och väljer att se det som både styrka och flexibilitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s