Mastersonsdag med Täby Sim

Så har jag även testat att simma ett onsdagspass med masters teknik nivå 2. Det var riktigt bra drag och väldigt givande.

Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig eftersom jag hade hört att det skulle vara mer fokus på bröst- och fjärilssim på onsdagarna. Riktigt så svart eller vitt var det inte. Igår frisimmade vi större delen av passet.

200 valfri uppvärmning
2×50 frisim (testlängder för att känna av fart inför de 12 50:orna)
12×50 frisim start 1:10
50 bad
4(100 medley + 50 frisim) vila 20 s
2(3×50) frisim med progressiv fart över de tre 50:orna
50 bad

Vi fick själva välja starttid för 50:orna och en riktlinje var att starttid 1:00 är ett krav för att få tävla för masters. Jag delade bana med en tjej och vi bestämde oss för starttid 1:10 eftersom vi båda landade runt 50 s på våra testlängder. Det kändes helt överkomligt och att testa en snävare starttid ligger nära tillhands nästa gång.

Det blev dessutom väldigt mycket tydligare för min del att det går snabbare att simma på en 25-metersbana pga vändningarna. Större skillnad än vad jag trodde att det skulle vara.

Medleysektionen av passet var lite spännande eftersom det var första gången jag körde fjäril utan fenor. Visserligen bara enarmsfjäril men det är fantastiskt att jag tar mig fram.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/838/20450450/files/2014/12/img_3905.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s