Simning och lärdomar

Jag har kört rätt hårt med kroppen den här veckan eftersom jag räknar med att kommande vecka ska bli mer vilsam och med fokus på återhämtning.

Styrkan i måndags satt fint och påverkade inte min masterssimning i någon större utsträckning. Vi körde en hel del med fenor, bl a 12 min sammansatt frisim med fenor och med fokus på teknikövningar. Jag blir alltid stressad av dessa fenmoment och bad coachen titta för att se varför det är så galet jobbigt för mig.

Var rätt övertygad om att beskedet skulle vara att jag måste träna core, men det var snarare så att jag behöver träna rörlighet i överkroppen och träna på att sparka åt rätt håll. Jag tenderar att sparka så att kraften går uppåt istället för framåt. Han tyckte dock att jag hade bra benspark när jag körde max så problemet verkar ligga i att jag inte har någon direkt benspark när jag simmar distans. Vilket iofs är bra ur ett ”öppet vatten”-perspektiv.

IMG_5292

På onsdagens masterssim fick jag inte öva mer fenteknik än 12×25 m fjäril. Fick istället min dos av utmaning när det var dags för 5×100 medley följt av 2×50 m max och 4×25 m max.

  • Att simma fjäril utan fenor är svårt och jag är fortfarande lite förvånad att det gick så bra som det ändå gjorde, dvs att jag tog mig framåt och inte lekte ankare på botten.


  • Medley är jobbigt och bytet från bröst till frisim är nästan värst.


  • 50 m max där två personer startar samtidigt på samma bana plockar fram tävlingsinstinkten i mig och jag gjorde sannolikt mina bästa 50 m någonsin.

  • Att voltvända när man kommer med hög fart och känna hur man skjuts iväg som ett skott är mäktigt och det är då man inser att voltvändningen sitter, dvs när man själv knappt hinner fatta vad som hände.
  • Avslutar med en note-to-self: Ät inte stora mängder gurk-, lök-, sesamsallad med japansk touch av vitlök, chili och ingefära när du ska simma. Det är lagom utmanande utan halsbränna á la eldsprutande drake.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s