10/30 – ett brev till min gympalärare

Hej du gympalärare Eva, som jag hade skolgymnastik med i låg- och mellanstadiet. Du som var redo att gå i pension vilken dag som helst och som kanske inte längre finns med oss. Du som alltid hade en lycraoverall och som knappt kastade en meter när du demonstrerade kast med liten boll. Jag minns att du verkade rätt less och envisades med att tycka att pojkar och flickor skulle behandlas olika. Jag minns inte att du någonsin uppmuntrade till rörelseglädje utan snarare predikade rätt och riktigt. Jag hoppas att du lyckades entusiasmera några av de elever du mötte tidigare i livet och att du har det fint där du är nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s