Långpass med skrapat ben

Lyckades ramla över ett litet trästaket i lördags. Ett sådant där som är knappt knähögt och finns på parkeringar. Jag skulle lite snabbt och elegant hoppa över staketet men slant med foten och skrapade istället upp skenbenet och föll handlöst över på andra sidan.

Fick en chock när jag fem minuter senare slängde ett öga på benet och det såg ut som att jag hade petat in en golfboll innanför mina leggings. Så jäkla obehagligt. Svullnaden har lagt sig något men det stramar och bultar fortfarande.

  
Tog mitt halta ben och sprang ett mentalt stärkande långpass igår. Hade väl tänkt springa någon gång på förmiddagen men timmarna rann iväg och vid kl 16.30 var jag tvungen att ta en power nap. Där och då kändes det högst osannolikt att jag skulle orka mer än ett par meter. 

Strax innan kl 20 kom jag iväg och jag älskar det faktum att det är ljust ute. Då gör det inget att löpningen sker på sena kvällen. Jag tuffade på och lyssnade på maratonpodden samt en ljudbok och lät varje kilometer passera. Fortsätter att fascineras av hur lätt det kan kännas vissa dagar och vilken kontrast det är mot de dagar då jag springer i sirap, i motlut.

Efter 23 kilometer var det kris hemma då Wilja inte ville sova utan mig. Började bege mig hemåt och klockade in tre kilometer senare (hos en sovande Wilja).

Är tacksam och glad över följande från gårdagens pass:

  • Jag sprang konstant i 26 km
  • Det var första gången jag sprang en sådan distans i mina Inov8 X-talon 212 
  • Hade inte ont någonstans under eller efter passet
  • Fick inga skavsår
  • Fick springa ett varv runt Rönningesjön och två varv runt Enstas femma i vacker sommarnatur
  • Jag klämde en gel utan maghaveri
  • Jag kollade inte tempo på klockan en enda gång

   
   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s