Ordval och insnöad

Det är lätt, nästan för lätt, att uttrycka sig klumpigt i sociala medier. Jag blev påmind om det när jag la upp en bild tidigare idag där bildtexten löd Lätt morgondistans på 9 km längs havet i Tofta. 

Med detta inlägg fanns ingen tanke om att försöka få mig själv att framstå som duktig. Inte heller fanns någon tanke på att jag ville visa mig förmer än någon annan. Det var en skildring av vad bilden föreställde och som löpare använde jag mig av löpartermer. Passet jag genomförde var för mig ett lätt distanspass. Lätt avseende ansträngningsgrad och inte lätt som i det är så lätt att klämma i med 9 km på morgonkvisten.

Det är väldigt lätt att snöa in sig på sådant man själv tycker om eller sysslar med. Ibland leder det till att man uttrycker sig på ett sätt som kan misstolkas och det kan vara bra att ha i bakhuvudet. Både när man skriver, men även när man läser vad andra skriver. ❤️

    
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s