I tisdags var jag på matlagningskurs tillsammans med elva andra tjejer och Lovisa. Vi blev uppdelade i tre matlag för att ta hand om förrätt, varmrätt och efterrätt. Själv hamnade jag i efterrättsgruppen med Lovisa, Helena och Åsa.
Vi skulle laga passionsfruktspannacotta med kanelkex, äppelkompott och maränger. Vi vispade, skrattade, brände smör, skrattade, stod frågande, skrattade, fick marängsmet i håret och skrattade lite till. Jag fick dessutom träna på att koka upp, för att koka ner. Avancerad matlagning.
Till förrätt serverades rökgravad fjällröding, saffransförskost, surdegssmulor, krabbsallad med pepparrot, löjrom och tryffel.
Varmrätten var långa med ett krabbtäcke, morotspuré och två smarriga såser, varav en med fänkål och den andra med citron.
För att summera så var det en trevlig kväll med god mat.