Fröken stenkoll

Under torsdag och fredag gjorde jag mina två första dagar på ett nytt konsultuppdrag. Nytt uppdrag = nya kollegor och nya arbetsområden, vilket är spännande och roligt. Samtidigt ställer det krav på lite extra koncentration. Något som kan vara nog så svårt i vanliga fall och som knappast blev lättare av att jag kom till uppdraget efter två veckors ledighet med skruvade sovtider och således var trött när jag pallrade mig upp i ottan.

Dessa två dagar gjorde jag två ärliga försök att ta med löparkläder till jobbet för att infria ambitionen att springa hem. Första dagen glömde jag att ta med mig en tröja. Övervägde att springa med enbart löparjackan men tvingade mig själv att inse att det inte var någon god idé i -13 grader. Bra där, Linda.

Packade istället upp väskan när jag kom hem och stack ut på något som av en händelse blev ett snabbdistanspass. Hade is i ögonfransarna när jag sprang längs vita och tysta villakvarter.

Dagen därpå plockade jag i väskan igen för att göra ett nytt försök att springa hem. Var extra noggrann med att packa ned en tröja den här gången. På jobbet insåg jag att jag varit mindre noggrann med att packa ned strumpor. Argh. Men vem behöver strumpor när det är -10 grader?

Visade sig vara skitkallt att springa i snö utan strumpor. Riktigt jäkla svinkallt. Sådär så att man ser framför sig hur tårna blir svarta och trillar av. Så kallt var det. Sprang 3,5 km innan jag fick inse att det var läge att ge upp. Dagen till ära hade jag dessutom haft den goda smaken att ditcha mina Icebugs till förmån för mina snorhala Asics. Fantastiskt val av sko för halkig snö…not.

Fick påminna mig själv om att jag förra veckan lyckades få till både ett distans- och ett långdistanspass i snö och minusgrader för att inte helt tappa tron på mig själv och mina materialval.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s