Aurora

Att springa i vita snölandskap eller snötäckta villakvarter är annorlunda. Det ger en känsla av stilla lugn, speciellt när det är mörkt ute. Jag tycker om det och kan längta efter att springa under vintriga förhållanden.

Tidigare år har jag kutat med enkla dra-på-broddar och har trots min året-runt-löpning (utomhus) varit för snål för att kosta på mig ett par dubbade skor eftersom det är under en så kort tid de behövs. I somras vann jag ett par valfria Icebugs och tänkte att nu om någon gång ska jag kosta på mig ett par riktiga dubbade skor. 

Valde ett par Icebug Aurora då dessa inte var överdrivet dämpade och inte heller hade så stort drop. Och varför spelar det då roll? Jo, jag vill ha ett par skor som liknar de skor jag kör swimrun med. Det är under dessa lopp jag kommer att löpa längst och således vill jag vänja ben och fötter vid en snarlik sko. 

Det var inte kärlek vid första ögonkastet mellan fötter och skor. Skorna är rätt styva och jag fick genast ett skavsår på hälen. Trots detta vande sig foten rätt snabbt och redan efter ett par tre pass sprang jag knappt 20 km i dem utan bekymmer. 

Har väl tyckt att de funkar bra på halt och moddigt underlag men insåg häromdagen att de förtjänar bra mycket mer cred än så när det gäller att greppa. De är outstanding och freakin’ awesome, något som blev extra tydligt:

  1. När jag ”råkade” ta mina vanliga skor en dag och kände mig som Bambi på hal is
  2. När det var töväder och gatorna var fyllda med glansis och issörja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s