Asfaltslöpning

Jag märker att min veckomängd när det kommer till löpning har gett resultat. Bland annat i form av återhämtning. 

Från att tidigare år varit rätt matt och mör i benen efter maran så har kroppen och benen svarat riktigt bra på veckans löpning. När jag inte är återhämtad så piper pulsen iväg och jag har svårt att få kraft i benen. Veckans löpning har dock känts som vilken löpning som helst och jag har till och med känt mig snäppet starkare än på ett tag. Detta till följd av att kroppen äntligen börjat hämta sig från streptokockerna och den efterföljande antibiotikakuren. Man ska inte underskatta hur lång tid det tar innan kroppen är tillbaka igen. 

Gårdagens trail var ett riktigt hopp och lekpass så idag valde jag att strama upp det hela. Planen var ca 13 km asfalt och de 10 inledande skulle gå i kontrollerat men något högre tempo än jag brukar springa på mina långpass. Ca 15 s snabbare per kilometer var riktmärket men då farten inte kändes särskilt ansträngande så låg jag de första 10 km i en fart som är 25 s snabbare än min vanliga långpassfart. De sista 3,7 km bromsade jag men låg fortfarande ca 15-20 s snabbare än vanligt.

Jag hade en period då löpningen kändes lätt och jag kände mig stark. Sedan kom sjukdomen och tätt därefter körde jag Utö utan att vara helt återhämtad. Nu känns det äntligen som att känslan är på väg tillbaka. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s