Prylar och utrustning

Vill inte påstå att jag är storkonsument av prylar och utrustning men det är roligt när man hittar bra och funktionella kläder/prylar. Jag började min swimrunbana redan 2012 men det var först 2015 som jag köpte en riktig swimrundräkt med dragkedja fram. Innan dess använde jag en relativt billig instegsdräkt för simning. 

Superwomandräkt


2015 blev jag lycklig ägare till en Head Race-dräkt vilket var det årets premiumdräkt. Det var med stor vånda jag satte saxen i dräkten och klippte av benen (vilket är vanligt för att öka rörligheten under löpningen i swimrun). 
Dräkten har varit med på många tävlingar och träningar och har följt med till Schweiz, Norge, Tyskland och Kroatien. På senare tid har den blivit väldigt trött och ledsen och jag har lappat och lagat med neoprenlim. Efter Utö hade jag stora hål i dräkten. Hål som inget lim i hela världen kunde råda bot på. Dräkten gav mig dessutom riktigt elaka skavsår strax över knäna på insida lår. Det var som att dräkten försökte tala om att det var dags att ta farväl.

Piff och Puff


För att inte låta den veliga delen av mig vinna så bestämde jag mig för att rikta in mig på Coltings nya dräkt eftersom den lovprisats i diverse tester. Hoppades innerligt på att den skulle passa när jag provade den för att slippa våndas över att välja mellan flera halvt passande dräkter. Enligt storlekstabellen för dräkten skulle jag sikta in mig på L. Jag har inga andra plagg i L så jag blev lite överraskad och det visade sig att jag i själva verket skulle ha en SM. Otroligt skum och missvisande storlekstabell.

Spontant kändes dräkten bra och välsittande men det är först i vattnet som en våtdräkt visar sitt rätta jag. Integrera Amphibians möttes därför upp för ett kortare test igår och jag måste säga att jag blev lätt förälskad i den rörlighet och det flygläge som dräkten erbjöd. Har simmat i ett gäng olika dräkter men denna levde upp till sitt rykte som testvinnare. Otroligt trevlig och följsam. På minussidan hittar vi att jag fick lite skav på halsen av en söm/limkant och att jag fick ytterligare ett litet skavsår i armhålan. Och priset. Den var inte gratis. 

Världens bästa Kicki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s