Snabbt och lite långsammare

Igår kände jag mig pigg och peppad och var lite inne på ett längre löppass. Såhär i efterhand är jag glad att jag ställde in siktet på ett kortare pass om 6 km istället. Jag kände ganska tidigt att något inte stod helt rätt till i kroppen, men pressade på eftersom jag titt som tätt upplever att just de två första kilometrarna är rätt kämpliga. Det är som att kroppen behöver den tiden för att ladda och värma upp.

Hursomhelst så höll jag på att avlida under passet vid flera tillfällen och efter att ha segat mig uppför en brant backe i slowmotion var jag övertygad om att jag skulle kollapsa. Envist (och antagligen dumdristigt) tog jag mig till slut igenom passet och jag kunde inte fatta varför jag upplevde löpningen som extremt påfrestande när jag var så peppad innan. Det var först när jag läste av pulsklockan som jag insåg att jag hade lyckats dra på mig en alltför hög puls och att kroppen helt enkelt inte orkade. Har haft mycket huvudvärk och dessutom migrän under den senaste veckan och det har nog tärt på mig mer än jag skulle önska.

Idag blev det därför ett betydligt lugnare stavgångspass istället för någon tuffare träning.

2 reaktioner på ”Snabbt och lite långsammare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s