Första intervallerna på länge

Nu när marathonsatsningen är över och min fot sakteliga börjar må bättre så vill jag försöka bli aningen snabbare på kortare distanser, dvs 5 och 10 km. Rotade fram ett gammalt träningsschema och ska försöka följa det.

Först ut var intervaller på 4×4 min med 2 min aktiv vila mellan intervallerna. Värmde upp genom att pinna ner till ip och körde sedan igång intervallerna. Försökte hålla ett tempo mellan 4.30 och 5 min/km. Det är kanske inte så jättesnabbt men med tanke på att det var länge sedan jag körde intervaller så ville jag gå ut lugnt. Det kändes väldigt bra och nästa gång får jag pressa på mer.

Fick även testa min ”nya” pulsklocka som jag fått istället för min gamla Garmin 405CX med defekt batteri. Förhoppningsvis slipper jag batteriproblem framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s