Topploppet 10 km

Jag har bestämt mig för att vara nöjd med mina prestationer i tävlingssammanhang. Jag som alltid brukar känna mig missnöjd efter ett lopp har börjat inse att jag aldrig kommer leva upp till mina egna krav. Springer jag milen på 58 minuter är jag missnöjd för att jag inte sprang på 55 minuter och skulle jag springa på 55 så skulle det såklart inte heller vara tillräckligt bra. Lite som när man löneförhandlar eller prutar, det känns alltid som att man kunde ha pressat och vunnit mer. Men vad är det för liv, att aldrig få känna sig nöjd.

Faktum är att jag bestämt mig för att se på det här med framgång i träning och tävling på ett nytt sätt. Det måste inte handla om att kunna springa snabbt. Det kanske lika gärna kan handla om att vara i form och att ha en kropp som orkar springa en mil på 58 minuter utan att det gör ont någonstans efteråt.

Idag var det roligt att springa och det kanske var för att jag struntade i att hålla koll på farten. Eller bara för att det var avstressande att springa efter en vecka full av stress. Jag är (och det är nog första gången) väldigt väldigt nöjd med min tävlingslöpning.

Så till loppet. Topploppet 10 km, det var regnigt och kallt men ganska trevligt väder för löpning. På förmiddagen sprang Loppan, Filippa och Willem Minitopploppet 200 m. Det var över på några minuter men barnen verkade nöjda och roade sig med ansiktsmålning och hoppborg.

Kl 13.05 gick starten för oss 10-kmslöpare i startgrupp 2. Jag kände mig stark och förvånansvärt lätt i steget uppför första backarna och det kändes som att jag plockade ganska många placeringar. Det var musik i samband med varje kilometermarkering och allt ifrån dj:s till livemusik, sambadansare och folkmusik. Strax innan 2 km/7 km sprang man till och med genom ett discotält med discokula och rökmaskin.

Karin sprang ikapp mig strax innan varvningen vid 5 km och jag försökte först hänga på, men släppte den tanken ganska snabbt eftersom jag ville låta min egen kropp styra. Andra varvet och uppförsbackarna i början var mentalt tuffare än första varvet, men gick bra. På slutet av andra varvet tappade jag en del placeringar eftersom jag kände mig lite sliten, men jag gick inte ett steg. Det vara löpning för hela slanten.

20120922-202344.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s