Mera crawl

Crawl på Erikadalsbadet under handledning och instruktion av Josefin Lillhage. Det var jag och kollegorna Patrik och Tommy som körde. Vi är alla nybörjare och PT-timmen anpassades därefter.

Vi började med en benövning där vi utan simplatta skulle lära oss att ”sparka uppåt”. Det var klurigt och jag var tydligen för rak och spänd i benen. Det blev lite lättare att hitta rätt bärvidd fick köra med fena på ena foten. Sista benövningen var att simma på sidan och det var första övningen där jag drog ifrån killarna.

Efter ben var det dags för armar och vi fick träna på att försöka få till så rena armtag som möjligt med båda händerna samtidigt. Kändes lite som att försöka häva sig upp på ytan. Därefter med en arm i taget och det var svårt med vänster. Fastnar liksom för tätt inpå kroppen. Josefin tyckte att jag skulle bredda armtagen och skära vattenytan senare. Vi fick även testa att simma med simplatta mellan låren och det var lite som att använda flytdolme, men ska tydligen vara något bättre för att hitta rätt rotation.

Det var väldigt nyttigt även om jag känner att jag fortfarande inte behärskar det mest simpla. Att crawla hela 50-metersbassängen kändes exempelvis nästan omöjligt långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s