Simningen igår

Simningen igår var riktigt rolig och jag tror att mycket av känslan ligger i att jag upplever att jag nu behärskar crawl så pass att jag har kommit till en ny nivå. En nivå där jag fullt ut kan tillgodogöra mig teknikövningar och laborera med kraft och hastighet.

Vi började med uppvärmning där varje person i gruppen fick välja en teknikövning som vi sedan simmade i 50 m. Vi var åtta personer men jag minns bara sju övningar.
50 m frisim
50 m catchup
50 m med tre armtag per sida
25 m torktumlaren
25 m frisim
50 m så få armtag som möjligt
50 med andning på sju (vilket jag inte klarade hela vägen)
50 m snabbsim med gemensam start (43 s)

Efter uppvärmning gick vi träna på kroppskontroll med benspark. 50 m benspark på mage, rotera till vänster sida, rotera till rygg, rotera till höger sida. Efter dessa var det 100 m med flytdolme. Hela blocket upprepades ytterligare en gång.

Efter dessa övningar fick vi laborera med hastighet och armtag.
25 m i tempo 2,5 av 5
25 s, 24 armtag
25 med färre armtag, snabbare tempo
21 s, 20 armtag
25 m med fler armtag, högre hastighet
18,5 s, 28 armtag
25 m långsamt med få armtag
32 s, 16 armtag

Det här var riktigt skoj och avslutningen blev 25 m lugn simning följt av 25 m på tid 17,75 s. Fick ett uselt frånskjut, men kämpade på bra.

20130425-080943.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s