Kvicka 8 km

Försöker få lite fart i min löpning och i söndags körde jag några supertusingar på IP. Tycker att det är knepigt att veta vilket tempo jag bör köra i men jag resonerar som så att jag siktar in mig på att köra något snabbare än det tempo jag vill kunna hålla på 5 km. I mitt fall blir det mellan 4:45 och 4:55. Satte upp ett avancerat program på connect.garmin.com och laddade över till klockan, Garmin 405 CX. Det är supersmidigt när man kör mer avancerade upplägg där intervallerna är olika långa. Klockan vägleder och larmar när man hamnar utanför planerat tempo. Kan inte förstå att jag inte använt mig av funktionen tidigare.

Igår ville jag testa benen och farten lite på en längre sammanhållen distans och siktade in mig på en runda som visade sig vara exakt 8 km. Jag försökte tänka på höfter, knän och lutning och framför allt att jobba i uppförsbackar och släppa på nedför. Slutade på 44 min vilket ger ett tempo på 5:30. Känns inte orimligt att jag snart kan pressa ner min miltid till 55 min. Var rätt trött efter 8 km igår men det hade inte varit helt omöjligt att trycka på i 2 km till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s