Mera simning

Måste återigen slå ett slag för att lära sig crawla. Att ligga och nöta bröstsim är sådär roligt, men att crawla i öppet vatten är för mig sann glädje för själen. Jag känner mig fri, lugn och avslappnad.

Simmade med Sofia och Martin i Rösjön igår och så fort jag kommer i vattnet så känner jag en otrolig frihetskänsla. Det tar några hundra meter innan jag är uppvärmd, men efter det så glider jag fram och kan låta tankarna försvinna bort. Det är som terapi eller meditativ återhämtning.

Första gången jag simmade i öppet vatten var jag lätt panikslagen men alla sådan känslor är som bortblåsta nu (om man bortser från plötsligt attackerande näckrosor som fortfarande kan få hjärtat att skena).

Jag skulle säkert kunna ta i mer och på så sätt få ut mer i träningssyfte men när jag simmar i öppet vatten känns det som att jag vill ta det lugnt och bara vara. Ibland lägger jag dock in små träningsmoment som 50 armtag med mer kraft i draget eller träning av femandning. Jag älskar simning och den oro för abstinens jag kände när simhallarna stängde för sommaren är nu utbytta mot en abstinensoro gällande öppet vatten-simning.

Ser inte riktigt fram emot att stänga in mig och trängas i en simhall. Fast det blir förhoppningsvis bra teknikträning under höst och vinter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s