Utomhusträning

Baksida lår, framsida lår, rumpa, mage, rygg, axlar, triceps, biceps and so on. Jag har träningsvärk i stora delar av kroppen och jag fullkomligt älskar känslan.

Jag måste erkänna att jag har varit dålig, nästan usel på att köra styrka den senaste tiden. Det har varit full fokus på löpning, simning och yoga. Visst har jag slängt in lite styrka i form av P90X eller NTC, men de tillfällena har varit få. Avsaknaden av styrketräning fick mig att genast tacka ja när Sara frågade om jag ville hänga med på ett utomhusträningspass på lunchen.

Vi var fyra peppade tjejer som stack iväg till utomhusgymmet som ligger i nära anslutning till Liljeholmskajen. Lisa hade satt ihop ett pass med sex olika övningar som vi betade av i intervallform.

1. Negativa pull ups.
2. Burpees med en sten som svingades upp över huvudet vid stående.
3. Grodställning (djup och bred knäböj) fram till planka, sidoplanka till stjärna.
4. One leg squats med TRX.
5. Planka, armhävning, stående hund, planka, planka på armbågarna.
6. One leg utfall med bakre ben i TRX.

Vi körde först ett varv där varje övning kördes enligt följande: 60 s, 45 s, 30 s med 15 s vila mellan. Därefter 60 s med byte av övning i vilan. 45 s med byte av övning i vilan och avslutningsvis 30 s med byte av övning i vilan.

Passet var så jäkla skoj och jag var endorfinhög långt in på eftermiddagen. Inser att jag har saknat den rena styrketräning så jag får rikta ett stort tack till Sara, Lisa och Ullis som lät mig haka på.

20130828-211234.jpgBilden på fyra starka och glada tjejer har jag lånat från Lisa.

3 reaktioner på ”Utomhusträning

  1. Pingback: En glad motionär | Lisa & livet från den ljusa sidan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s