Sim- och löp

Jag varvar mycket löpning och simning just nu. Igår körde jag backintervaller, modell långa backar. Jag hade bestämt mig för att köra 5 backar men jag slängde in en sista bonusbacke, bara för att. Jag anser härmed att jag officiellt uppnått mitt backmål för 2013. Jag kan till och med längta efter att få möta en backe eftersom känslan av att klara det utan skenande puls, illamående och mjölksyra ger mig en otroligt stor kick. Backar får mig att känna mig stark och stolt.

Idag var det dags för en ny utmaning, att simma 2 km i bassäng. Har aldrig simmat så långt vid ett och samma tillfälle. Sofia och jag lade upp en plan som gick ut på 2×100 m insim och därefter 3 stegar enligt 300-200-100 m. Vi hoppade över teknikinslag men jag slängde själv in några längder femtaktsandning, 3/4 catchup och stegrad fart. Jag voltvände mig igenom passet och har gett mig sjutton på att nöta tills det sitter.

Simningen gick lite segt och långsamt på slutet, men jag kände mig stark och pigg. Hade kunnat fortsätta ett tag till. Hur jag mår nu är dock raka motsatsen. Är helt slut och känner mig urlakad på samma sätt som jag gjorde efter mina allra första löplångpass.

20131227-160112.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s