Rekordkolaår

I år har jag experimenterat med kolakok. Hittade ett finfint recept här som jag har gjort i ett par omgångar. Första fången blev det hederlig vaniljkola som kokades till 123 grader. Kolan blev rätt mjuk.

Igår gjorde jag en ny sats kola som jag kokade till 126 grader. En tredjedel smaksatte jag med rivet limeskal, en tredjedel med polkagriskross och en tredjedel fick vara naturell (vanilj). Hällde helt enkelt upp kolasmeten i en långpanna och rörde därefter ner smaksättare.

Polka- och limekolan tog slut i ett nafs under dagens lilla julafton med M’s familj. Bjöd även på hemmagjord microknäck, marsipanfigurer, saltrostade nötter och peppermint christmas bark.

20131229-190732.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s