Lugn i yogan

Vi behöver alla sätt att finna lugn. Vissa är lugna till naturen och andra behöver finna mer uttalade strategier för att nå det som skänker kropp och sinne ro. Att få vila i sig själv, sin egen kropp och sina egna tankar.

För min del spelar träningen en viktig roll. Att springa är meditativt för mig och i löpningen når jag många gånger klarhet och avslappning. Om jag vill finna riktigt lugn väljer dock gärna ett yogapass. Jag praktiserar uteslutande hemma men jag har även gått yogaklasser och bikramyoga på ett par olika center. Det är dock hemma jag finner störst harmoni i min yoga. Jag föredrar de mer fysiskt utmanande passen än de som fokuserar på ren avslappning och stretch.

Min främsta källa till yogapass är doyogawithme.com där Fiji McAlpine är min favoritinstruktör. Klasserna är filmade ute i naturen och känns kvalitativa. De är dessutom gratis, vilket är lite smått fantastiskt. Har även testat blandad youtube-yoga, yoga dvd:er och Yogobe men ingen av dessa källor har kommit i närheten av doyogawithme. En liten guldgruva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s