Joggingkul

Friidrottsföreningen där vi bor anordnar varje år ett antal joggkvällar för barn. En gång i veckan samlas ca 100-200 barn med spring i benen för att ta sig an en motionsslinga. Barnen får välja en slinga på 1,25 km eller en på 2,5 km. Genom att springa samlar barnen stämplar och ett visst antal stämplar ger guld, silver respektive bronsmedalj vid avslutningstillfället.

Jag tycker att det här är ett väldigt bra och lätt sätt att introducera längre sammanhållen löpning för barn. Barn tycker ofta om att springa men då gärna i fullt ös och det håller sällan långa sträckor.

Lowa och jag premiärjoggade tillsammans igår och Lowa var väldigt bestämd med att hon skulle välja den långa sträckan trots att alla kompisar tog den korta. Efter att ha spurtat uppför första backen var hon trött och hade håll. Försökte lite försiktigt föreslå att vi kunde springa lite långsammare men det gick inte enligt fröken bestämd. Under 2,5 km varvade vi att springa och gå och av någon anledning valde Lowa ofta att springa fullt ös i alla uppförsbackar.

Det ska bli väldigt spännande att se om vi får någon utveckling i uthållighet under de kommande veckorna.

20140430-084404.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s