Fröken Ronja på utställning

Utställningsdebut både för mig och Ronja idag. Det var Uppsala Kattklubb som anordnade utställningen och Ronjas uppfödare var på plats och hjälpte mig och Ronja med alltifrån information inför utställningen till handfasta tips på plats. Heidi hade inrett buren med ett grönt burskynke och mysiga små detaljer som kudde, en vippa och en liten batteridriven lykta.

Ronja var lätt stressad när vi kom in i hallen och det tog ett tag innan hon fann sig tillrätta. Syrran Freja satt i buren bredvid och tjejerna passade på att fräsa åt varandra utan tillstymmelse till igenkänning.

Jag kammade och fixade med Ronja innan det var dags att plocka fram henne till domaren. Freja och Ronja tävlade i samma klass och mot varandra eftersom båda är små sköldpaddor. Enligt domaren var de båda donnorna ”promising”. Ronja hade något bättre ansiktsform medan Freja hade vuxit till sig bättre. Jag upplevde att domaren velade lite kring vem som var bäst för dagen. Slutligen föll valet på Freja som fick utmärkelsen BIV och Excellent 1. Vår duktiga lilla tjej blev Excellent 2.

Jag är otroligt stolt över Ronjas lugna och samlade insats.

IMG_2820.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s