Det här med fenor

När jag införskaffade fenor att använda som kompletterande utrustning under min simträning så hade jag höga förväntningar. Förväntningar på att det skulle gå turbosnabbt och ge mig en ordentlig skjuts i mina intervaller. Riktigt så blev det inte. När jag får på mig ett par fenor så känns det som att någon fäst ett par heliumballonger på mina fötter. Det är hopplöst och varje gång min masterscoach säger att vi ska köra med fenor så sjunker mitt mod. Jag avskyr verkligen fenor. Resten av gänget simmar i den där turbofarten som jag trodde att jag skulle simma i, medan jag harvar på. När jag väl får ta av mig fenorna är det med lättnad och frihetskänsla.

Ett tag funderade jag på om det var fenorna det var fel på men Martin simmade utan problem 1000 m lätt och enkelt med likadana fenor och jag har sett att många har samma modell som jag har. Den slutsats jag kan dra är att jag inte är kompatibel med fenor eller andra ”hjälpmedel” såsom dolme. Jag simmar helt enkelt bäst utan pryttlar och det känns riktig bra. Tittar man t ex på TI så undviker man alla typer av hjälpmedel.

IMG_4825

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s