Simma stege

Måndagar brukar betyda masters för mig, men igår så var jag trött större delen av dagen och kände därför att det sena passet (kl 21.30) skulle bli för tufft för mig. I alla fall om jag vill fungera resten av veckan. För att inte behöva vaska ett pass i poolen så åkte jag dit tidigare och simmade på egen hand.

Jag behöver struktur på mina pass, så jag hämtade inspiration (snodde ett pass rakt av) från en norsk triathlonklubb på nätet. Jag fick även möjligheten att använda min klocka, något som jag inte gör när jag simmar med masters. Där simmar ingen med klocka på armen och det gör inte jag heller. (Vilket jag i ärlighetens namn tycker är lite skönt.) Mer fokus på simning, mindre fokus på klockblippande. Lägger dessutom inte särskilt stor vikt på tidtagning när jag simmar med masters. Där går det i ett högt tempo utan att behöva feedback från klockan.

Jag hittade ett pass som såg ut enligt följande:
200 m insim
3×100 m (25 teknik/25 sammansatt)
100 m 80%
150 m 60%
200 m 80%
250 m 60%
300 m 80%
350 m 60%
350 m 80%
200 m bad
Totalt 2400 m

Skönt med lite distans och att få kräma ur armarna.

IMG_5050

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s