Tusingar och bergslöpning

Läste en bloggpost igår som handlade om vilka förberedelserna som kan behövas inför ett längre bergslopp. Posten var skriven utifrån ett personligt erfarenhetsperspektiv och jag tyckte att det var intressanta tankegångar och slutsatser som drogs.

Med tanke på att jag själv kommer att löpa mitt första bergslopp i Engadin, Schweiz i sommar så känns nästan all erfarenhetsinput välkommen. Nu kommer det inte vara ett regelrätt bergslopp med enbart löpning eftersom det är ett swimrunlopp där vi kommer att varva att springa och simma, men det är bergslöpningen som skrämmer mig mest. Jag är såklart lite nervös för kylan när vi ska simma i iskalla alpsjöar men det känns ändå hanterbart i jämförelse med att springa i berg. Uppför är tungt och jag har ingen direkt erfarenhet av att träna på hög höjd.

IMG_5211

Backlöpning har jag ganska bra rutin på även om de stigningar jag jobbar med inte är något i jämförelse. Något jag är mindre bra på är långa intervaller. För att inte chocka mig själv fullt ut så började jag idag med att springa tusingar. 4×1000 m och det var ingen trevlig historia. Började väl fint men jag fick slita hårt för att orka hålla tempo genom alla fyra intervaller.

IMG_5205

All träning där ansträngning pulseras känns just nu högaktuell. Och volym. Extra mycket efter att ha läst den där bloggposten. Sedan behöver jag lägga på ett kol när det gäller styrka. Står en del på balansplatta på jobbet men det kommer jag inte så långt med. Behöver jobba mer med knäböj, utfall, höftlyft och core. Mycket mer core!

2 reaktioner på ”Tusingar och bergslöpning

  1. Åh vad spännande med bergslopp! Jag är (nog) för feg….. 😦
    Och känner igen det där med långa intervaller. Min akilleshäl. Verkligen. 800 meters känns ok. Men steget upp till tusingar och 1500-ingar är jobbigt (mest mentalt tror jag). 😛

    • Jag hade inte ens kommit på tanken att springa i berg för ett par år sedan. Det känns som en rejäl utmaning och det är väldigt svårt att veta hur det kommer att gå. Är väldigt glad att det är ett swimrunlopp och att man därför kör i par och kan peppa varandra på vägen.
      När det gäller intervaller så blir jag trött bara av tanken på 1500-ingar. 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s