Trevligaste swimrunloppet

Måste (återigen) få tipsa om det trevligaste, roligaste och bästa swimrunloppet som jag har kört, Ångaloppet. Loppet ligger mig varmt om hjärtat av flera anledningar. Det var mitt första swimrunlopp och infallet att köra kom ca en månad innan loppet skulle gå av stapeln 2012. Visste att jag skulle springa ca 20 km och simma runt 2 km. Löpningen trodde jag mig ha koll på eftersom jag samma år sprang mitt första marathon. Simningen visste jag inte så mycket om men jag testade att bröstsimma ca 1 km i pool och konstaterade att det borde kunna funka på loppet eftersom det var många men korta simsträckor.

IMG_1387

Väl på plats var det betydligt mer terränglöpning än jag hade trott och då menar jag verkligen ”rakt-ut-i-spenaten”-terräng. Simningen gick helt okej även om jag och Sofia var bland de långsammaste med vårt bröstsim och vår icke-existerande erfarenhet av öppet vatten. Vi hade verkligen skitkul och skrattade högt åt det bisarra i att springa/hoppa/klättra och simma (med skor) om vartannat. Så pass kul att vi har gjort det två gånger till och kommer att stå på startlinjen även i år.

Andra saker som gör Ångaloppet speciellt och som jag värdesätter är att de lyckas hålla en familjär och trevlig stämning trots att loppet har växt sedan vi körde första gången. Alla är välkomna oavsett om man är superturbo eller hellre tar god tid på sig för att njuta av att vara ute i naturen. Det finns inga krav på våtdräkt och du får inte använda paddlar, vilket bidrar till mindre prylstress och gör det lättare att vara med om man vill testa swimrun utan att behöva investera i massa pryttlar. Det är dessutom en överkomlig distans som kan hanteras av ovana terränglöpare och bröstsimmare.

IMG_1383

Ytterligare en sak som gör Ångaloppet attraktivt är att de väljer att erbjuda lika många öronmärkta startplatser till herr-, dam-, och mixlag. På så sätt är det ett mycket inkluderande lopp för oss tjejer som vill köra swimrun. Efter ett visst antal månader släpps icke bokade damplatser och det blir fritt fram för herrar alternativt mixlag att också anmäla sig till någon av dessa platserna. Fram till på söndag (1:a mars) finns ett antal damlagsplatser kvar. Ta chansen att anmäla ett damlag alternativt häng på låset kl 10.00 på söndag om du har ett herr-/mixlag och vill knipa en plats. Go for it, swimrun är bra grejer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s