Masters med test

Fullt fokus på frisim under gårdagens masters. Vi startade med 200 frisim, följt av 4×50 m teknik (25 m teknik, 25 m dps). Här fick jag fin feedback när jag körde en teknikövning och ska försöka etsa in i minnet hur det ska kännas när jag simmar tekniskt bra.

Därefter var det dags att genomföra 12×50 m på tid för att se vilka i teknikgrupp som kan flytta upp i tävlingsgrupp. Förkunskapskrav är 12×50 med start 1:00. Jag och Nina bestämde oss för att testa att köra start 1:00. Vi simmade i slinga och dessvärre hamnade vi efter ett par simmare som simmade långsammare än oss vilket resulterade i att vi var tvungna att bromsa. Redan efter fyra vändor var vi tvungna att släppa 1:00-starterna pga att de före oss inte simmade tillräckligt fort. Vi bytte bana och körde på men eftersom det redan var kört och stökigt som bara den så gick vi över till starttid 1:10. Jag tror vi hade klarat oss igenom 50:orna på utsatt tid om vi hade legat rätt i slingan.

Efter testet fick de som ville träna startdyk och även ta tid på 25 och/eller 50 meter. Jag utmanande mig själv att testa både startdyk och tidtagning på 25 m. Att starta från pall och sedan maxa 25 m är helt nytt för mig, men det var riktigt roligt. Extra peppande eftersom vi blev startade två och två med visselpipa och således fick träna både reaktion och att ”tävla” mot varandra.

Ljust ute kl 21.20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s